Autoservis Zagreb

 • Servis ponedjeljak - petak: 08-16h
 • Veleprodaja ponedjeljak - petak: 08-16h

ZAC autoservis iz Zagreba nudi Vam najbolji servis za Vaše vozilo. Dođite nam u ZAC za redovite servise, popravke i uklanjanje kvarova svih marki vozila neovisno o starosti. Pripremite svoj automobil za zimu ili ljeto, dođite nam u kontrolu automobila prije tehničkog pregleda!

ZAC servis raspolaže s najmodernijim dizalicama, opremom i alatom. Naši profesionalci imaju dugogodišnje iskustvo u svom području rada. Neprekidno radimo na poboljšanju i obrazovanju naših zaposlenika kako bismo svoje usluge doveli do savršenstva te održavali dobar i kvalitetan odnos sa zadovoljnim kupcima koji nam ostaju vjerni.

Redoviti servis automobila obavezan je zbog vlastite sigurnosti u prometu, ali i zbog sigurnosti ostalih sudionika u prometu. Nedavna istraživanja pokazuju kako je čak 20 – 30% vozila u promet neispravno.

Svaki vlasnik vozila trebao bi se pridržavati nekoliko ključnih pravila kako bi bio osiguran od neočekivanih kvarova i prometnih nezgoda.

 • Obavezno je slijediti upute proizvođača o servisiranju. Svaki marka automobila ima svoje karakteristike i svakim se automobilom drugačije upravlja, stoga je jako važno redovito posjećivati servis.
 • Postoje mali i veliki servis automobila. Mali servis najčešće se radi nakon prijeđenih 15,000 – 25,000 kilometara i preporučuje se zato što se pravodobnom autodijagnostikom mogu spriječiti dodatni troškovi i veći kvarovi. Veliki servis obično se radi svake druge godine ili nakon prijeđenih 100,000 kilometara, ipak sve ovisi o modelu i preporuci proizvođača.
 • Svaki automobil ima svoj tzv. Tvornički zvučni potpis, preporučuje se da se javite u servis automobila čim čujete neko odstupanje u zvuku od uobičajenog.
 • Sezonske promjene na automobilu uključuju više od promjene guma, u ovaj dio preporučuje se češće provjeravati imate li ispravne kvalitetne gume, diskove, pločice i ulje kočnica.

ZAC u svojoj ponudi usluga nudi izmjenu:

 • ulja, filtera ulja i svih filtera
 • zupčastog remena i pumpe vode
 • vanjskog remena
 • prednjih i stražnjih amortizera
 • ležaja kotača
 • prednjih i stražnjih diskova
 • prednjih i stražnjih pločica
 • ulja u kočnicama i odzračivanje kočionog sistema
 • seta kvačila i zamašnjaka
 • lanca razvoda
 • nosača motora
 • vilice, ramena, kugli, krajnika, stabilizatora, spona
 • letve volana
 • poluosovine
 • homokinetičkih zglobova
 • manžeta
 • svijećica
 • grijača
 • bobina
 • hladnjaka
 • ostalo što obuhvača sve vrste mehaničarskih radova

Promjena seta kvačila

Kvačilo je prijenosnik snage između motora i mjenjača i bez toga bi vozilo bilo potpuno nepomično. Sastoji se od lamele, potisne ploče, potisnog ležaja i zamašnjaka.

Lamela se nalazi između zamašnjaka i potisne ploče. Ona je veza između motora i mjenjača. Pomoću svog materijala od posebnih vlakana, stvara trenje koje se zatim prenosi na mjenjač.

Potisna korpa je dio kvačila koji vrši pritisak lamele na zamašnjak i tako prenosi okretni moment motora preko lamele na mjenjač.

ZAC profesionalci svojim dugogodišnjim iskustvom jamče Vam kvalitetu pružanih usluga i proizvoda.

Potisni ležaj dijelimo na standardne i hidraulične i služe za pritisak na korpu. Standardni ležaj aktiviramo pritiskom na pedalu kvačila preko glavnog i pomoćnog cilindra te vilicom ležaja, ovaj način uključuje još nekoliko komponenti rada.

Hidraulični ležaj ima ugrađen radni cilindar što mu omogućava rad bez pomoćnog cilindra i bez vilice ležaja, ovaj sistem smanjuje dodatne komponente uključene u rad. Hidraulični se ležajevi koriste kada u sustavu nema dovoljno mjesta za standardno aktiviranje kvačila. Prilikom montaže hidrauličnog ležaja valja potreban je oprez jer neznanje u rukovanju može uvelike utjecati na kvalitetu rada kvačila.

ZAC Vam nudi povoljnu cijenu za pravilnu zamjenu seta kvačila.

Zamašnjak dijelimo na fiksne i na one podijeljene mase. Fiksni se uglavnom ugrađuju u slabija dizel i benzinska vozila, zamašnjaci podijeljene mase služe za upijanje vibracija motora prilikom paljenja, vožnje i gašenja motora. Upravo je zbog zamašnjaka osmišljeno samopodešavajuće kvačilo koje može kompenzirati potrošnju lamele i tako produžiti vijek trajanja samog kvačila.

ZAC servis nudi Vam zamjene i popravke na setu kvačila po povoljnoj cijeni i provjerenoj kvaliteti. Rezervirajte termin za detekciju problema ili zamjenu seta kvačila već danas!

Čišćenje dpf filtra

Ako se Vaš automobil bori sa začepljenim DPF filterima, dođite nam u ZAC po brzo i kvalitetno rješenje. DPF filtar čestica čađe (engl. Diesel Particulate Filter) za koji se koristi i oznaka FAP (engl. Filter Antipollution) važan je za normalan rad motora automobila jer je odgovoran za uklanjanje čestica diesela iz ispušnih plinova diesel motora. Višak ulja i nesagorenih čestica koje se talože u filteru dodatno ubrzavaju proces onečišćenja.

Posljedice začepljenog DPF filtra su:

 • Trokiranje auta
 • Veća potrošnja goriva
 • Smanjenje snage motora
 • Kvarovi turbopunjača
 • Kvar motora

Kao glavni uzrok začepljenja DPF-a filtera ističemo česte kratke relacije pri kojima se ne postižu uvjeti za regeneraciju. Kontinuirana vožnja s upaljenom DPF signalnom lampicom i bez uspješne regeneracije rezultira prekomjernim taloženjem čađe u DPF-u, a u toj situaciji regeneracija filtra više nije moguća te je potrebna zamjena. Smatra se da se DPF filter začepi nakon 100.000 do 200.000 kilometara.

DPF filtar može se regenerirati kroz pasivnu regeneraciju koja nastaje pri normalnoj radnoj temperaturi motora od 275 do 360⁰C tijekom koje se spaljuju čestice, te kroz aktivnu regeneraciju koja nastaje kad senzori otkriju prekomjerno nakupljanje čestica i povećani povratni tlak unutar filtera. U toj se fazi u motor ubrizgava dodatna količina goriva kako bi se postigla temperatura viša od 600⁰C za sagorijevanje nakupljene čađe.

Za čišćenje DPF/FAP filtera automobila najčešće se koriste tri metode čišćenja, software-sko, kemijsko i termičko. Čišćenje filtera je daleko isplativije nego kupovanje novog, a nakon čišćenja, kvaliteta i stanje filtera je skoro kao novo!

ZAC Vam nudi brzu zamjenu ili čišćenje filtra koji Vašem automobilu jamči kvalitetu rada i očuvanje motora. Dođite u ZAC već danas i naručite pregled DPF filtra!

Zamjena seta zupčastog remena

Zamjena seta zupčastog remena, ili kako se to obično zove, veliki servis vjerojatno je najvažniji preventivni servis na motoru automobila. U pravilu je zamjenu seta zupčastog remena potrebno napraviti nakon prijeđenih 90.000 do 120.000 prijeđenih kilometara, odnosno nakon 5 do 7 godina korištenja automobile jer sam remen ima vijek trajanja.

Zupčasti remen je potrebno mijenjati prije nego nastane šteta. Zamjena remena na vrijeme obavezna je za normalan rad automobila.

Zupčasti remen služi za povezivanje koljenastog vratila i bregaste osovine motora, ali i za pokretanje drugih dijelova motora poput pumpe za vodu, pumpe za ulje, balansirajućeg vratila i razvodnika paljenja.

U slučaju da remen preskoči ili pukne, dolazi do sudaranja klipova i ventila zbog čega stradavaju ventili te se u nekim slučajevima oštećuju klipovi, klipnjače, bregasto brtvilo ili sam motor.

Bez obzira na cijenu izmjene zupčastog remena, ta je opcija u svakom slučaju jeftinija od popravka svih šteta koje mogu nastati prilikom preskakanja ili pucanja remena.

Jednom kada se remen izvadi, automatski gubi svoja svojstva, a njegova kvaliteta više nije ista bez obzira na starost remena, također, prilikom izmjene remena, važno je paziti i na otvaranje i zatvaranje ventila. Upravo se iz tih razloga preporučuje zamjenu napraviti kod ovlaštenog servisera koji raspolaže stručnim znanjem I nudi garanciju na rad.

ZAC Vam nudi kvalitetna i sigurna rješenja koja će Vam osigurati pravilnu izmjenu zupčastog remena bez grešaka i utjecaja na rad ostalih povezanih komponenti.

ZAC profesionalci garantiraju Vam kvalitetu rada kroz vrijedno dugogodišnje iskustvo.

Dođite u ZAC autoservis Zagreb i servisirajte svoj automobile kod najboljih!

Servis automobila

Servis auta

Servis vozila, popravci i zamjene

Kako do nas?

Z.A.C. SERVISI d.o.o.

Avenija Dubrava 145, 10040 Zagreb

tel: 01 3690 001
email: servis@zac.hr

SERVIS | pon - pet: 08-16h
VELEPRODAJA | pon - pet: 08-16h

Javite nam se
Načini plaćanja

Kartice na rate (ZABA Mastercard, Maestro, VISA 2-12 rata beskamatno, PBZ VISA inspire 2-12 rata

AMEX 2-6, Mastercard i Maestro jednokratno); Diners od 2 do 12 rata

Minimalni iznos plaćanja na rate je 500 kn.